A mieink összeállításában egy kicsit az okozott nehézséget, hogy a védelemből továbbra is hiányzik Horváth Krisztián, Tasner Tamás és Lebeda Mátyás pedig a felnőtt csapat keretébe "kapott meghívót". Ettől függetlenül, a nevezhető 7 csere mindegyike foglalt volt, sőt még Szíjártó Istvánt nevezni sem lehetett a magas létszám miatt. Változtatni tehát bőven lehetett. A nagycsapatból lekerült erre a meccsre Csiszár és Hegedűs, valamint 2 új játékos Bagó és Ozsváth is a tartalékban játszott.

Sármellék FC-Egervári TE

jv.: Freischmid,Bécs

Sármellék:

Györey-Rákos,Boncföldi,Csűri,Hegedűs-Baumgartner,Hunyadi,Csiszár,Beke-Tislér,Ozsváth 

Egervár:

Varga-Nádasi,Kovács,Déri,Mátyás-Csalló II. Zs,Babócs,Sebestyén,Kulcsár-Gángó,Csalló I. Zs.

felállásban kezdte a mérkőzést,

a hazai kispadon pedig:Rezes(cserekapus),Kiss,Mike,Kigyós,Bagó,Major,Pál ült,

a vendégek csere nélkül voltak.

 

Az első komolyabb helyzet az 5. percben történt, Babócs tisztán törhetett a kapura, de Györey szépen védett. Nem kellett sokáig várni az első hazai helyzetre sem, a 9. percben Csiszár tört  be a 16-oson belülre, buktatták, de a bíró nem ítélt 11-est. 18. perc, ismét Babócs került helyzetbe, 20méteres lövését Györey megint védte. A 21. percben Ozsváth lőtt a 16-osrol, de lövését könnyedén védték. A 24. percben azonban büntetőhöz jutotta vendég csapat. A hazai védelem hibázott, Csalló II. Zs. vihette a labdát, Györey pedig buktatta(feleslegesen, hiszen kisodródott már a csatár). 11-es, a sértett a kapu közepébe vágta a labdát, ezzel 1:0 a vendégek javára. A 29. percben jött az egyenlítés. Tislér kapottnagyszerű labdát Hunyaditól, majd 14-méterről kilőtte a rövidet. 1-1. 2 percre rá, már a hazaiak vezettek. A vendég védő fején csószott meg a labda,pont Tislér elé, aki 12m-ről lőtt, de a labdát végül Beke juttatta a hálóba. 2-1 Sármellék javára. A következő percben vendégkontra, Babócs lövése a kapufán csattant. 34. perc, Beke tört volna kapura, azonban a 16-oson kívül még buktatták.Sárga lap! A 40. percben újabb hazai gól, Baumgartner lőtt jobbról. 3-1. 3 perc múlva az iménti gólszerző, Baumgartner vitte el a labdát szélen, középre gurított, Hunyadi a kapufát találta el, de a kipattanót Ozsváth reflexmozdulattal, sarokkal! lőtte a kapuba. Nagyszerű gól Marcitól, ráadásul az első meccsén! Így 4-1es hazai előnnyel vonultak a csapatok szünetre.

A 2. félidőre cseréltek a hazaiak, Györey helyett Rezes, Ozsváth helyett pedig a másik új szerzemény, Bagó állt be.

Az 52. percben folytatódott a hazai gólgyártás. Csiszár vitte be a 16-oson belülre a labdát, középre gurított, a második hullámban érkező Tislér pedig okosan gurított a hosszúba. Ezzel már 5-1! Két percre rá egy ártalmatlannak tűnő lövés csúszott ki a vendég kapus kezéből, Tislérnek pedig csak az kapuba kellett gurítani. Tislér a 3. gólját lőtte, összesítésben pedig már 6-1. A gól után csere a hazaiaknál, Baumgartner helyére Kiss állt be. 65. perc a vendég támadó ziccerben léphetett ki, de 7-méterről csúnyán fölé lőtt. 67. perc, újabb csere, Csiszár helyére Major érkezett. 75. perc, kettős csere a hazaiaknál, Csűri helyére Mike, Beke hélyáre pedig Kígyós érkezett. 76. perc, Bagó kapott 1 remek labdát, azonban nem tudta eldönteni hova lőjjön, a kapus végül szépen védett. A 80. percben újabb sármelléki gólnak örülhetett a publikum. Bagó kényszerítőzött Majorral,  2embert kciselezve betört a 16osra, és szépen kilőtte a hosszút. Szép akció volt. Tehát a másik új igazolás, Bagó is betalált. 7-1 ezzel. A 81-percben Pál érkezett Tislér helyett. A csereként beállt Pál rögtön gólt lőhetett vna, azonban 3méterről csúnyán az üres kapu mellé lőtt. A végére is maradt 1 helyzet, a 85. percben Bagó lőhetett volna még 1 gólt, Varga azonban megint védeni tudott.

Összességében a játék képe alapján ilyen arányban is megérdemelten nyert a Sármellék csapata(bár nagyobb arányú győzelem is születhetett volna). Mindkét csapat nagyon sportszerű volt.

jók: az egész hazai csapat, ill. Varga

Első tavaszi mérkőzésén tehát magabiztos győzelmet aratott a Sármellék csapata. Jövő héten Sárhidán ennél sokkal keményebb meccsre kell számítani. A csapatna gratulálok a győzelemért, Szabó Csaba nevében is.

szerkesztett:Hori

HAJRÁ SÁRMELLÉK!

 

 

Tíz gól, egy kiállítás és 1-1 pont 

      Utolsó hazai mérkőzését játszotta november 9-én a megyei II. osztály Északi csoportjának tartalék bajnokságában a Sármellék FC tartalék csapata. A szép búcsú reményében pályára lépő sármellékiek egy meglehetősen gólgazdag találkozón nem tudtak ellenfelük fölé kerekedni, úgy sem, hogy a második félidő nagy részében emberelőnyben játszottak. A Kertváros elleni  5 rúgott gól így csak egy pontra volt elég ezen a vasárnapon. 
 

Sármellék (tartalék): Rezes - Rákos, Boncföldi, Tasner, Kiss, Baumgartner Zs., Horváth, Zanati, Kígyós, Tislér, Beke

Kertváros (tartalék): Tóthy - Düh O., Boda, Kránicz, Szerdahelyi, Düh R., Torontáli, Kovács, Gáspár, Dömötör, Szeles 

Őrületes ritmusban kezdődött a mérkőzés, és ami lényegesebb, hogy ez gólokban is megmutatkozott. A 3. percben Szeles vitte kapura a labdát, majd balra passzolt Torontálinak, aki belsővel a bal sarokba tekert 0-1. Egy perc múlva Tislér adott Beke elé, aki nagy helyzetben mellé lőtt. A 6. percben Torontáli lőtt be balról egy szögletet, Szeles egyedül emelkedett fel, és a kapuba fejelte a második vendég gólt 0-2. A bekapott gólok nem sokkolták teljesen a hazaiakat, hiszen egy perc múlva érkezett a szépítés: Beke kapott labdát a baloldalon, cselezgetés után helyzetbe került, és a jobb alsóba vágta a labdát 1-2. A 8. percben már Kígyós lőhetett, a bőr azonban jócskán fölé szállt. Egy perc múlva egyenlít a Sármellék: Zanati kényszerítőzött Kígyóssal, a visszakapott labdát egy tolás után ellőtte, és az a kapus lábai között a hálóba gurult 2-2. A 12. percben Beke és Tislér passzolgatott, Beke került nagy helyzetbe, a védők tisztázni tudtak. Egy perc múlva a Kertváros került helyzetbe, Dömötör cselezte ki Rezest, és az üresen tátongó kapura lőtt, Rákos visszaérve hatalmasat mentett. Az első negyedóra végén Boncföldi szépen játszotta meg és egyben hozta helyzetbe a jobboldalon Zanatit, aki egy tolás után a kapuba bombázott. Az előny már a mieinknél 3-2. Szédületes 15 percen volt túl a két csapat. A 18. percben Dömötör kapott jó labdát, amit szépen lőtt el, Rezes szögletre mentett. Szép hazai akció a 26. minutumban: Zanati passzolt balra Bekéhez, aki középre ívelt Tislérnek, ő pedig a közben felérő Zanati elé gurított, aki egyből lőtt éppen csak fölé. Két perc múlva Düh Olivér egy kipattanót egyből kapura küldött, Rezes nagyot védett. 37. perc: Kígyós adott Tislér elé, aki egy csel után lőtt, a vendégek kapusa védeni tudott. Szépen hozta fel a labdát a hazai csapat a 39. percben, az akció végén Baumgartner alig lőtt mellé. A 40. perc eseménye: Rezes elvétette Boda kapura lövését, és a játékszer a feje felett a kapuba pattant 3-3. Hat gól egy félidő alatt, még sincs döntés.

A szünetben Rákost Baumgartner Alex váltotta. Jól kezdődött a 2. játékrész. A 48. percben Tislér nem hagyott egy elvesztett labdát, és a visszaszerzés után helyzetig nyargalt, majd higgadtan a kapuba helyezett 4-3. Dömötör adott szépen középre az 51. percben, ahol Szeles ismét teljesen üresen fejelhetett a hosszú sarokba. Újra egyenlő 4-4. Torontáli lőtt szabadot az 54. percben, az erőteljes bomba alig kerülte el a kaput. Hazai csere 56. perc: Kiss helyén Mike. 63. perc: Szeles kap sárgát reklamálásért. Egy perc múlva Szeles megkapja második lapját is, mivel sérelmeit továbbra verbálisan próbálta megoldani. Piros! Az eset után kis híján a játékvezetőnek esett a büntetett játékos. 5 perccel az eset után Baumgartner tálalt Beke elé, akinek lövését védte Tóthy. Még ebben a percben csere: Kígyós helyett Major játékban. 75. perc, tizenegyeshez jut a vendéggárda. Boncföldi rántotta le a tizenhatoson belül a meginduló Dömötört, a megítélt büntetőt Kránicz magabiztosan a léc alá vágta 4-5. Csere a 80. percben: Tasner helyett Pál. 83. perc, hazai egyenlítés. Tislér adott be labdát jobbról, Beke csúsztatta Baumgartner Alex elé, ő pedig a kapuba lőtt 5-5. 86. perc: Baumgartner Alex adott vissza az érkező Pálnak, aki egyből szép lövést zúdított kapura. Tóthy védeni tudott.

A második félidőben nem sikerült újítani a hazaiaknak, az előny hol az egyik, hol a másik oldalon volt, emellett rengeteg durvaság és pontatlanság jellemezte a mérkőzést. A kihagyott helyzetek pedig nem először bosszulták meg magukat ebben a szezonban.  

Star Menu FC Sármellék - Kertváros

5 - 5 (3 - 3)

Gólszerző: Beke (7.), Zanati (9., 15.), Tislér (48.), Baumgartner A. (83.), illetve Torontáli (3.), Szeles (6., 51.), Boda (40.), Kránicz (75. 11-esből)

Kiállítva: Szeles (64.)

 

 .....................................................................................................................................................................................................................................

 

Meglepő vereség

 

            A héten két fordulót is lebonyolítottak a megyei II. osztályban. Míg tartalékjaink a csütörtöki játéknapon biztos sikert értek el Nemesapátiban (3-1), addig a hétvége már korántsem sikerült ilyen jóra. A Sármellék FC egy könnyebbnek hitt vendég ellenében vérzett el, és a sima 0-3 egyenes következménye, hogy az ifi csapat leszakadni látszik a közvetlen élmezőnytől.

 

 

Sármellék (tartalék): Rezes - Csüri, Boncföldi, Rákos, Tasner, Baumgartner Zs., Kígyós, Major, Horváth, Tislér, Baumgartner A.

Kehidakustány (tartalék): Senko - Balázsi, Török, Szabó, Lázár, Kovács, Karácsony, Bogdán, Belák, Mándi, Turi

 

Már a mérkőzés elején megmagyarázhatatlan feszültség érződött a levegőben, már ekkor tudni lehetett, hogy nem lesz egyszerű a győzelem a mai mérkőzésen. Ehhez hozzájárult az is, hogy a hazaiaknál több hiányzó is volt különböző okok miatt. A 7. percben Bogdán adott be jobbról, Turi lőhetett, de Rezes védett. Három perc múlva nagy hazai helyzet: Három az egyben hozhatta fel a labdát a Sármellék, Tislér kapott indítást, tőle Baumgartner A. kapta meg, ám kissé hosszan tolta meg, így Senko ki tudott vetődni a játékszerre. Egy kirúgást Baumgartner A. csúsztatott Tislér elé, aki nagy helyzetben a kapusba lőtt a 12. percben. A 20. percben egy lecsorgó labdát Major lőtt el egyből, mellé. Egy perc múlva váratlan fordulat: Boncföldi vesztett labdát, amire Belák csapott le, és egy tolás után a léc alá bombázott 0-1. 23. perc: Tislér gurított Major elé, aki egy csel után lőhetett, a labda azonban mellé szállt. A 25. percben Tislér szerzett labdát, becselezte magát lövőhelyzetig, kapura gurítását védte a vendég kapus. Egy kipattanó labda Szabó elé került, és ő egyből emelt, alig fölé a 29. percben. A 31. percben növelte előnyét a Kehidakustány: Belák adott nagyszerű passzt Turinak, ő pedig nem hibázott, a tizenhatoson belülről a kapu közepébe emelte a labdát 0-2. A 34. perctől kezdett magához térni a Sármellék. Baumgartner A. kapott labdát Baumgartner Zs.-tól, egyből Tislér elé tálalt, aki jobbról a kapu mellé vágta a bőrt. 40. perc, Major szerelt a középpályán, lövőhelyzetbe került, a lövését azonban Senko hárította. Két perc múlva Turi kapott jobbról labdát, amit a bal kapufa mellé belsőzött. Az ellentámadásból helyzet hazai oldalon: a fellazult védelem miatt Baumgartner A. egyedül vihette kapura a labdát, ám az utolsó pillanatban rosszul találta azt el, így a félidő 0-2-vel zárult.

Az szépítésért hajtó hazaiak kezdték lendületesebben a második félidőt. 47. perc: Kígyós kapott szép labdát a bal oldalon, amit kapura is emelt, a lövés a felső lécen csattant. 51. perc: Major szögletét Tislér csúsztatta mellé. Egy perc múlva Belák adott Bogdán elé, aki külsővel a bal kapufa mellé pörgetett. Csere a vendég oldalon az 59. percben: Szabó folytatja Török helyén. Egy perc múlva jön a válasz: Kígyós helyén Pál a pályán. 62. perc: Baumgartner Zs. Adott be jobbról, a frissen beállt Pál érkezett, és fölé fejelt. 67. perc újabb csere: Tasner helyett Mike játékban. A 70. percben Horváth adott szép labdát Baumgartner Zs.-nak, kinek kapura emelését a kapus lehúzta a levegőből. Hazai csere még ebben a percben: Baumgartner A. le, Zsinkó be. A 71. percben Belák forgolódott a védők között, majd ballal fölé lőtt. A második félidő 30. percében a vendégek megadták a kegyelemdöfést: egy kapu előtti keveredés után Mándi elé került a labda, aki higgadtan a kapuba helyezett 0-3.

A mérkőzés további részére jellemző, hogy a hátralévő negyed órában semmi érdemleges nem történt. A hazaiak próbálkozásai még a helyzet kialakulása előtt elhaltak, míg a vendégeknek tökéletesen megfelelt az eredmény. Annyi bizonyos, hogy nagyon fog hiányozni a kehidakustányiak ellen elhullajtott 3 pont.

 

Star Menu FC Sármellék - Kehidakustány

0 - 3

Gólszerző: Belák (21.), Turi (31.), Mándi (75.)

 .................................................................................................................................................................................................................................

Régi arcát mutatta a tartalék!

 

            A múlt fordulóban elszenvedett vereség után újult erővel vágott neki a Sármellék FC tartalék labdarúgó csapata soron következő mérkőzésének. Október 19-én azt a Becsvölgyét fogadta csapatunk, aki meglehetősen rossz pozícióban várta a mérkőzést, de lebecsülni semmiképpen sem lehetett őket. A mérkőzés azonban bebizonyította, hogy a papírforma leginkább a pályán igazolható, csapatunk 8-1 arányban kiütötte aktuális ellenfelét.

 

 

Sármellék (tartalék): Rezes-Csüri, Boncföldi, Tasner, Rákos, Baumgartner Zs., Horváth, Kiss, Beke, Tislér, Baumgartner A.

Becsvölgye (tartalék): Pék-Zsohár, Vörös, Bálint, Tuboly, Gyenese, Bajsz, Geráth, Tóth, Molnár, Gehér

 

Nagyon lendületesen kezdett a hazai csapat, látszott, hogy feledtetni akarják az előző fordulóbeli kisiklást. A 4. percben Kiss szerzett labdát, majd lőtt, a labda a bal kapufa mellé vágódott. A 6. percben Molnár szánta el magát lövésre, Rezes a levegőben úszva kapta le a labdát. Két perc múlva Boncföldi lőtt fel egy labdát, amit Tislér szerzett meg, jól tolta el védője mellett, majd higgadtan a kapuba lőtt. Vezet a Sármellék 1-0. Beke szerzett nagyszerűen labdát a 11. percben, balról leadott lövését Pék védeni tudta. Egy perc múlva egyenlítettek a vendégek. Egy balról elvégzett szögletre jól érkezett Bajsz, és a fejjel a kapuba csúsztatott 1-1. A 14. percben újra nálunk az előny: Kiss végzett el szögletet, amire Horváth mindenkit megelőzve robbant be, és az üres kapuba bólintott 2-1. A 18. percben sérülés miatt csere a Sármelléknél: Tasner helyett Mike a pályán. 25. perc, Rákos végzett el szabadrúgást, a lövés visszapattant hozzá, majd egy tolás után újra lőtt, alig mellé. A 28. percben Horváth adott be jobbról, labdáját kifejelték Kiss elé, aki egyből lőtt, a védők szögletre mentettek. A 32. percben Baumgartner Alex lőtt gólt, ám ezt les miatt érvénytelenítették. Egy percre rá szintén Baumgartner kapott sárga lapot, mert a labda elé állt. A 35. percben Rákos szerzett labdát a 16-os előtt, majd egyből kapura tekert, a vendég kapus védett. 40. perc, növelte előnyét a hazai csapat: Kiss cselezgetett a bal oldalon, végül a büntetőterületen kívülről, jobbal gyönyörűen a bal felső sarokba csavart 3-1. A félidőben már többre nem futotta a csapatoktól, így 3-1-gyel vonulhattak öltözőbe a fiúk.

A második félidőben is a sármellékieké volt a kezdeményezőbb csapat, sőt! Már a második félidő első percében helyzet: Kiss adta be balról a labdát, amelyet a vendégkapus kiejtett Tislér elé, aki Baumgartner Zsolt elé adott, ő lőtt, a kapus védett, majd egy másik Baumgartner, Alex ismételhetett, ám ez a lövés is lepattant, ezúttal a védőkről. Nagyszerű góllal nőtt a hazai találatok száma. A 49. percben Horváth végzett el szögletet, a beadás érintés nélkül a kapuba vágódott 4-1. Nem álltak meg a hazaiak, a következő percben Baumgartner Alex pöttyintett szépen egy labdát Horváth elé, aki fordulás után gyönyörűen a jobb alsó sarokba vágta csapata ötödik, míg saját maga harmadik gólját 5-1. Az 52. percben csere a hazaiaknál: a gólpasszt adó Baumgartner Alex helyett Kígyós a pályán. Az 53. percben újabb érvénytelen gólt szerzett a Sármellék, Baumgartner jobbról leadott kapuba tartó lövésére Tislér mozdult rá, ezért a partjelző lest intett. Az 54. percben azonban újra örülhettek a sármellékiek. Baumgartner végzett el szögletet, labdája Tislért találta meg, ő pedig ne habozott, és a kapuba passzolta a labdát 6-1. Fantasztikus első tíz percet produkált a Sármellék tartalék gárdája, és ez nagyban befolyásolta a mérkőzés hangulatát a továbbiakban. Az 58. percben újabb csere: Major folytatta Baumgartner helyén. Szép hazai akció végén megvan a hetedik: Rákos adott jó labdát jobbra Bekének a 60. percben, ő szépen kanyarított középre, ahol Tislér nyugodtan bólinthatta harmadik gólját a kapuba 7-1. 61. perc, csere: a gólszerző Tislér helyett Zsinkó a pályán. 66. perc, egy előrevágott labda Zsinkót találta helyzetben, ő pedig egyből emelt, éppen fölé. A 70. percben Beke adott középre, Pék kiejtette labdáját Zsinkó elé, kinek lövése cseleket követően az oldalhálóba vágódott. Az akció után egy perccel csere: Beke le, Pál be. A 73. percben szenzációs egyéni megmozdulásból született meg az újabb hazai gól: Kiss cselezte magát lövőhelyzetig, és mintegy 20 méterről óriási gólt akasztott a jobb felsőbe 8-1. A 75. percben egy hazai szöglet után Boncföldi lőtt külsővel kapura, Pék kiütötte a labdát, Zsinkó ismételhetett, ám a kapus ismét bravúrral hárított. A 77. percben Pál ívelt középre jobbról, Zsinkó vette át a labdát, kapura gurítását a kapus fogni tudta. 80. perc: Zsinkó vette át a labdát a büntetőterületen belül, Boncföldi elé tálalt, aki futtából mellé vágta a játékszert. A 84. percben egy szöglet Boncföldi elé került, aki szinte ugyanoda lőtte a labdát, mint az imént. Az utolsó percben Major passzolt be Zsinkó elé, aki 2 méterről a kapufára lőtte a bőrt. Maradt a 8-1.

A második játékrészben a Sármellék teljes mértékben érvényesíteni tudta akaratát, úgy, hogy a Becsvölgye csapatának momentumai is alig akadtak. A végén akár nagyobb arányú győzelem is születhetett volna.

 

Star Menu FC Sármellék - Becsvölgye

8 - 1

Gólszerző: Tislér (8., 54., 60.), Horváth (14., 49., 50.), Kiss (40., 73.), illetve Bajsz (12.)

 

.............................................................................................................................................................................

 

 

Hátrányból állt fel a Sármellék FC

 

            A 2. helyezett Páterdomb együttesét fogadta hétvégén a Sármellék FC tartalék csapata. A rangadók sorát maga mögött tudó hazaiaknak mindennél fontosabb volt a győzelem megszerzése, hiszen így tovább tapadhattak az élmezőnyre. A nem kevés izgalmat hozó összecsapást végül remek második félidei teljesítményének köszönhetően a mieink húzták be. A 4-1-es simának tűnő eredményért keményen meg kellett dolgoznia a csapatnak.

 

 

Sármellék (tartalék): Rezes - Rákos, Kiss, Boncföldi, Horváth K., Lebeda, Beke, Baumgatner Zs., Tislér, Tasner, Hunyadi

Páterdomb (tartalék): Jakab - Horváth B., Igazi, Molnár, Takács, Szakál, Hanyecz, Turi, Vass, Kócza, Tóth

 

Mindkét csapaton látszott, hogy egyértelműen győzelemre tör ezen a vasárnapon, ám az elején még mindkét oldalon akadozott a gépezet. A 6. percben Kócza adott be balról egy labdát, amiről Tóth centikkel maradt csak le. Egy perccel később újra Kócza csapott le egy hazagurított labdára, és éles szögből lőtt, Rezes nagyot védett. A 17. percben ismét a vendégek jöttek: Hanyecz szedett össze egy lepattanó labdát, és lövése veszélyesen csapódott a kapu fölé. Igazi végezhetett el szabadot a 10. percben, lövése Rezes ölében halt el. A 22. percben a hazaiak első szép akciója: Tasner kapott labdát Hunyaditól, amit a szélre passzolt Baumgartnerhez, középre adott labdájára Tislér csapott le, azonban a vendég kapus még időben összeszedte a behulló játékszert. Tíz perccel később Baumgartner végzett el szögletet, a labda a tizenhatoson belül pattogott, majd Beke elé került, aki kapásból óriási bombát eresztett kapura, Jakab azonban hatalmas bravúrral hárítani tudott. A 37. percben újabb hazai szöglet, Beke gurított Horváth elé, aki jó pozícióból csúnyán fölé durrantott. Egy perc múlva már a vendégek jöttek: Kócza kapott nagyszerű labdát, és egy tolás után emelt. A labda alig szállt fölé, nagy helyzet maradt ki. A 41. percben Kiss vesztett labdát Hanyecz lőhetett éles szögből, a labda elpattogott a kapu mellett. Egy perccel a rendes játékidő vége előtt megszerezték a páterdombiak a vezetést. Egy felívelt labdát Boncföldi fejelt Kóczára, aki a kapura vezette, majd Rezes mellett a hálóba gurított 0-1. A félidőben tehát vendégelőny.

A második játékrészre egy merőben más felfogású hazai csapat érkezett ki, ennek ellenére az első helyzet a vendégek előtt adódott: Molnár lőtt mintegy 25 méterről a 46. percben, a labda a jobb kapufa mellett vágódott le. A következő percben vendégcsere következett: Takács helyet Németh folytatta. A 49. percben Tislér került nagy helyzetbe, a védők blokkolták. Az 51. percben Rákos végezhetett el szabadot a büntetőterület előteréből, Jakab védeni tudott. Az 53. percben Baumgartner balról begurított Tislérnek, akinek lövését még a kapus védeni tudta, de a kipattanóra Hunyadi érkezett, és a hálóba passzolt. Megvan az egyenlítés 1-1. A 61. percben szépen hozta ki a labdát a Sármellék, míg végül a játékszer Tasner elé került, aki 30-ról lőhetett, Jakab védett. Hazai csere a 64. percben a gólszerző Hunyadit Major váltja. Három perccel később Tóth végezhetett el jó helyről szabadrúgást, lövése jó helyre repült, de Rezes óriásit védett, a gól elmaradt. A 70. percben Tislér szerzett labdát, majd egyből kapura fordult, tekerése centikkel ment a kapu fölé. A 75. percben váltás: Tasner le, Kígyós be. A 77. percben megvan a hazai vezetés: Tislér cselezgetett a jobb oldalon, majd Beke elé passzolt, aki egyből a kapu jobb oldalába csavart 2-1. A 80. percben gyönyörű akció végén növelte előnyét a Sármellék. Beke kapott tökéletes labdát, amit visszapasszolt Major elé, ő kapásból kapura szúrt, Jakab nagyot mentve csak Tislér elé tudta ütni a labdát, aki higgadtan a kapuba emelt 3-1. Kettőscsere hazai oldalon: Tislér helyett Baumgartner Alex, Lebeda helyett Csűri játékban a 82. percben. A 88. percben a csereember Csűri elé pattant egy labda, aki gyönyörűen a jobb alsó sarokba csavart kialakítva ezzel a 4-1-es végeredményt. A gyengébb első félidő után a Sármellék FC tudott újítani, és az egyenlítés után teljesen felőrölte ellenfelét, így megérdemelten zsebelte be a három pontot.

 

Star Menu FC Sármellék - Páterdomb

4 - 1

Gólszerző: Hunyadi (53.), Beke (77.), Tislér (80.), Csűri (88.), illetve Kócza (44.)

 

.......................................................................................................................................................................................

 

 

Fájó vereség!

 

A Sármellék FC tartalék labdarúgó-csapata az Alsópáhok gárdáját látta vendégül szeptember 21-én. Mindkét együttes remekül kezdte a bajnokságot, és fej-fej mellett küzdött a bajnoki dobogóért, így egy meglehetősen izgalmas mérkőzésre volt kilátás. Az összecsapás nem is okozott csalódást, a szépséghiba annyi, hogy egy hosszabbítás után lőtt góllal a vendégek vitték el a 3 pontot.

 

 

Sármellék (tartalék): Rezes - Rákos, Boncföldi, Horváth K., Kiss Sz., Baumgartner Zs., Hunyadi, Lebeda, Major, Beke, Tasner

Alsópáhok (tartalék): Hompok - Szenecsár, Homály, Horváth Cs., Kálóczi, Mitnyám, Németh, Szita, Szőke, Karáth, Kozma

 

A hazaiak már a mérkőzés elején hibára késztették ellenfelüket. Az 1. percben az agresszív letámadásnak köszönhetően Hunyadi szerzett labdát, majd kényszerítőzött Majorral, a visszakapott labdát jó helyzetből lőhette, a kapus azonban hárított. A 7. percben egy bedobást követően Karáth a büntetőterületen belülre cselezte magát, majd éles szögből fölé lőtt. A 13. percben Rákos kapott sárgát, a megítélt szabadot Homály rúgta mellé. Hosszas percek teltek el küzdelmes mezőnyjátékkal, ekkor a kapuk nem forogtak veszélyben. A 24. percben reklamálásért Karáth kapott sárga lapot. A 26. percben Hunyadi emelt gyönyörűen Beke elé, akinek kapura gurított labdáját Hompok hárította. Kozma labdaelrúgásért sárgalapos figyelmeztetést kapott a 30. percben. Gólszerzési esély a vendégek előtt a 35. percben: egy felívelt labda Németh elé került, és egészen a kapuig gyalogolt volna vele, ám a tizenhatoson belül Horváth Krisztián utolérte, a játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyes ponthoz Homály állt, és a labdát csúnyán a kapu fölé lőtte. Marad a 0-0. A 37. percben Hunyadi szerzett sokadszorra labdát, majd Majornak passzolt, aki kapura lőtt, a vendég hálóőr azonban biztosan védett. A félidő nem hozott több helyzetet, a csapatok remekül felkészültek egymásból, egy-egy megmozduláson érződik, hogy nem kicsi a mérkőzés tétje. A félidőben tehát 0-0.

A második félidőt jobban kezdte az Alsópáhok. Az 52. percben Szőke vitte egészen lövőhelyzetig a labdát, és bombája éppen csak fölé szállt. Két perc múlva Kozma adott jó labdát Karáthnak, aki a bal kapufa mellé pörgetett. Cserélnek a vendégek az 57. percben: Kozma helyett Orbán állt be. A 60. percben Rákos veszített labdát saját térfélen, Szőke lőhetett balról, Rezes nagyot védett. A 64. percben Homály végzett el szabadrúgást a tizenhatos előteréből, lövése jócskán fölé vágódott. Egy perc múlva Karáth vezette a hazai kapura a labdát, Rezes bravúrosan vetődött ki, góltól mentve meg csapatát. 69. perc újabb csere vendég oldalon: Kiss Máté folytatja Mitnyám helyén. 72. perc: Szita lőtt szabadot nagy távolságból, Rezes csak ütni tudta a labdát, a kipattanót Orbán mellé passzolta. Az első hazai csere a 75. percben: Baumgartner Zsolt helyett Kígyós játékban. Egy perc múlva Szita kapott sárgát lökésért. A 77. percben a sármellékiek első valamirevaló helyzete a 2. félidőben: Rákos ívelt előre, a védők kifejelt labdáját Major kapásból mellélőtte. 79. perc páhoki csere: Fehér jött be Kálóczi helyére. 4 perc múlva Kiss folytatta Karáth helyett. 5 perccel a vége előtt szép hazai akció. Hunyadi szép labdát adott Bekének, aki egy csel után átívelt Tasnerhez, ő Major elé tálalt, a középpályás Hompokba tüzelt. A frissen beállt Kiss kapott sárgát buktatásért a 88. percben. Hidegzuhany a végére! A 93. percben Németh adott balról középre, és a lemaradó hazai védők mellett a csereember Kiss Máté közelről a kapuba lőtte a győztes gólt 0-1.

A gól után a játékvezető lefújta a mérkőzést, a hosszabbításban bekapott gól pedig véget vetett a Sármellék FC őszi veretlenségének.

Star Menu FC Sármellék - Labdarúgó Egyesület Alsópáhok

0 - 1

Gólszerző: Kiss (93.)

...................................................................................................................................................................................... 

2008/2009-es szezon első hazai mérkőzését játszotta hétvégén a Sármellék együttese. A vendég az a Sárhida volt, akit a tavalyi bajnokságban hazai pályán simán vert meg a tartalék gárda, idegenben azonban szűk vereséget szenvedett tőle. A visszavágás remekül sikerült, hiszen egy indulatos és kemény első félidő után egygólos előnyhöz jutottak a mieink, amit a második játékrészben jócskán növelni tudtak kialakítva a 7-1-es végeredményt.

 

 

Sármellék FC: Rezes D - Rákos, Kiss, Horváth, Boncföldi, Beke, Kigyós, Major, Hunyadi, Lebeda, Laposa

Sárhida : Hajdú - Kránicz, Mázsa, Toplak, Ott, Bakos, Kaszás, Újvári R., Újvári B., Kovács, Sziráki

 

Jól kezdett a Sármellék, már a 6. percben helyzetet alakított ki. Rákos adott balról középre egy labdát, ami a védőkről Beke elé pattant, lövése a kapusról a felső lécre vágódott. Két perc múlva ismét veszélyeztettek a hazaiak: Major kevergetett a tizenhatoson belül, majd középre gurított, Kígyós rosszul találta el a labdát, ami így Hunyadi elé került, ő pedig fölé tüzelt. A 10. percben szomorú esemény miatt állt a játék. Laposának egy rossz talajra érkezés után kiment a térde így ő nem folytathatta a játékot (Csapatunk tízesének ez volt az utolsó meccse a Sármellék színeiben, még a mérkőzés alatt kórházba szállították, a diagnózis szerint megnyúltak térdszalagjai). Cseréltek a vendégek is, Ott helyett Kolompár folytatta. Nálunk Laposa helyett Zsinkó állt be. A 17. percben Major a tizenhatos előteréből lőtt fölé. A 22. percben megszerezték a hazaiak a vezetést: Egy távoli lövés kipattant Hajdú kapusról, éppen Zsinkó elé, aki egy szép csel után a kapuba emelte a labdát 1-0. Egy perc múlva újra Zsinkó főszerepben: Bekétől kapott egy jó labdát, amit jó helyzetből a kapusba lőtt. A 26. percben első valamirevaló támadását vezethette a Sárhida: Újvári Roland ugrott ki védőink között, Boncföldi csak a büntetőterületen belül érte utol, és becsúszása elérte a támadót: Tizenegyes! A megítélt büntetőt Bakos végezte el, a jobb felső sarokba tartó lövését Rezes bravúrral hárította. A 30. percben Zsinkó tolta jobbra a labdát Major elé, aki egy csel után helyzetbe került, és ballal a kapuba tekert 2-0. A 42. percben Kiss szerzett labdát majd a kapu mellé lőtt. Egy perc múlva parázs jelenetek játszódtak a pályán. Lebeda szabálytalankodott, ami után több vendég és hazai játékos dulakodni kezdett. Az eset miatt Lebeda sárgát kapott, és a könyvelő játékvezető mellől Kovács az üres kapuba rúgta a labdát sípszó előtt. A gólt a bíró megadta, így 2-1-gyel zárult az első 45 perc.

A második félidő is sármelléki helyzetekkel kezdődött. Rákos végzett el szabadot jó pozícióból lövése a védőkről a kapufára pattant. Az 52. percben cseréltek a hazaiak: Kígyós helyett Baumgartner folytatta. Az 56. percben Újvári Roland hagyott ki nagy helyzetet. A 62. percben Horváth vágta fel a kilépő Újvári Rolandot, jutalma sárga lap lett. Sárhidai csere a 66. percben. Kaszás helyett Szabó állt be. Egy perc múlva Kolompár kapott lapot buktatásért. A 68. percben beindult a sármelléki henger. Kiss ívelt kapura egy szabadrúgást, a könnyűnek tűnő labdát a vendég kapus kiejtette, Beke lecsapott rá, és a kapuba lőtt 3-1. A 71. percben Major gyönyörűen emelt Baumgartner elé, aki egy átvétel után a hosszú sarokba bombázott 4-1. Még ugyanebben a percben kapust cseréltek a vendégek, Hajdú helyére Nagy jött be. Két perc múlva Baumgartner húzott el a jobb szélen, középre adását Zsinkó tisztán lőhette, ám célt tévesztett. A 75. percben újabb hazai gól: Boncföldi kapott labdát a középpályán, majd egy tolás után lövésre szánta el magát, és labdája a jobb sarokba vágódott 5-1. A 76. percben a gólszerző Boncföldi helyett Csűri a pályán, a vendégeknél Újvári Roland helyett Horváth folytatta. Ugyanebben a percben megszületett a 6. hazai gól: Beke adta középre a labdát, ahol Zsinkó fél ollózó mozdulattal szépen lőtt a jobb alsó sarokba 6-1. A 78. percben Zsinkó helyett Mike állt be. A frissen beállt Mike szerzett labdát a 80. percben, majd lőtt, a kapus nehezen hárított. A 83. percben Csűri szépen tálalt Baumgartner elé, aki jobbról fölé lőtt. Két perc múlva Major is lövéssel próbálkozott, a labda azonban fölészállt. A 88. percben Rákos adott jó passzt a bal oldalon érkező Bekének, aki higgadtan csavart a kapus mellett a hosszúba 7-1. Az utolsó percben még egy vendég kísérlet: Sziráki fordult le védőjéről, és lőtt, a labda a kapu mellé hullott.

Az első félidőben még akadozó játék a másodikban már gördülékenyen működött, köszönhetően annak, hogy a Sármellék csapata a feszült légkör ellenére meg tudta őrizni hidegvérét, és az idő múlásával fokozatosan ellenfele fölé kerekedett. A győzelemmel a csapat két forduló után 100 százalékos gólkülönbsége 11-1.

 

Sármellék FC  - Sárhida 
7 - 1

Gólszerző: Zsinkó (22., 76.), Major (30.), Beke (68., 88.), Baumgartner (71.), Boncföldi (75.), illetve Kovács (43.)

 

 

Oldalmenü
Diavetítő
Naptár